Första advent


With Canon you canDen trista årstiden (slask och regn) och bristen på miljöombyte gör att det inte blir lika mycket fotograferande just nu som tidigare. Får se dock om jag kanske inte kan hitta på något kul ändå, kanske något speciellt fototema eller leka fram häftiga resultat med särskilda effekter. Hela helgen ligger fri att fundera!

Min alldeles egna bok!

Det är omöjligt att bli annat än stolt och lycklig när man får två tryckta exemplar av sin första egna bok hem i brevlådan och lättat kan konstatera att framsidan sitter där den ska, baksidan sitter där den ska och innehållet och kvalitén är långt över alla mina vildaste fantasier.

"Frågor du aldrig trodde du skulle svara på om dig själv- och andra saker att fylla i svaret på"
Köp den jättegärna här eller om det inte fungerar (som för mig) så maila info@vulkan.se och säg till att du vill beställa så ordnar dom det :-)

True colors


Ett finskt shoppingcenterDetta är anledningen till varför jag inte uppdaterat idag.

Fel av mig

Än en gång måste jag be om ursäkt för dålig uppdatering. Foton kommer förmodligen senare idag dock under förutsättningen att jag hinner med det. Annars imorgon.

Can't take my eyes of youInställningar: A-dep, WB glödlampa.


True colorsModell: Jag själv
Mua: Jag själv
Hårstylist: Jag själv
Fotograf: Jag själv

Jag tycker mig se ett mönster?

Fånga en droppe
NyckelhålNär jag läser alla fina kommentarer jag fått får jag jättedåligt samvete för att jag varit så dålig på att uppdatera under de senaste dagarna. Detta har dock berott på att det kommit mycket annat mellan som tagit upp både min tid och mina tankar. Nu är jag dock tillbaka på banan igen och fler bilder dyker upp inom kort!

Passar på att promota lite för min nypublicerade bokHar du lite att göra? Vill då passa på att tipsa om en frågebok som innehåller en massa frågor som handlar om dig och dina värderingar och som du kan fylla i svaren på när tristessen sätter in. Det fina med det hela är att den faktiskt är skapad av mig också, mångsysslare som jag är. Blev du nyfiken, klicka HÄR för att se mer info om boken och kanske beställa hem ett exemplar? Även perfekt som julklapp om du inte behöver någon för egen del.

Nytt stativ, Hama 400 kr på Elgiganten


Jag har inte tid

 
  
Fotobloggsmode?

Har ju visserligen sagt att denna blogg ska vara nästan fri från text, men jag kan inte låta bli att slänga in ett litet textinlägg trots allt. Sitter nämligen och tittar igenom vilka fotobloggar som ligger på topplistan på blogg.se's startsida. Hittade två stycken och reagerade på att de verkade ha så mycket gemensamt; båda var om jag minns rätt 13 år och båda fotade med en Canon EOS 1000 D. Ska man tolka det som att det är inne nu i bloggvärlden att vara nybliven tonåring och fota med denna lättviktare till systemkamera? Släng in lite modeinlägg på det så har du en given plats på topplistan. 

Jag får väl alltså bara konstatera att jag är hopplöst ute. För gammal, för många pixlar på kameran, för omodern ...

Update: Hittade en som nog kunde räknas som fotoblogg och som var några år äldre. Men kameran var densamma ...

En glimt ur det förflutna 


Hej mitt vinterland

 


Inget är som barn


Godislycka
Bilder är på G

Stort förlåt för den kassa uppdateringen idag, har dock varit upptagen med annat och kommer snart att sätta mig på en buss mot Luleå för att fortsätta vara det. Senast imorgon kommer jag dock se till att ta riktigt mycket fina utebilder och ladda upp dem i bloggen. Kul va?

Canon 10 D, teleobjektiv


Udda redigering


TävlingNu tänkte jag ha en liten tävling här i bloggen. Den första som gissar rätt på vad denna bild föreställer vinner en länkning! Kul va?

Update: Gissade rätt gjorde Adam, svaret skulle ju då självklart vara att bilden föreställer en alldeles särskilt go och mjuk hästmule. Grattis!

Frågestunden avslutad


Udda vänskap

Det blir väldigt mycket mörka innebilder just nu, vilket beror på att jag under veckorna inte har möjlighet att fota förrän framåt kvällen. Försöker ju dock att ta några bilder varje dag i alla fall så jag gör det bästa av situationen helt enkelt!

Om ni mot all förmodan skulle undra något har jag nu ...


Älskar du mig?
Övergiven


Känslan av att designa en headerTyckte det var på tiden att göra en ny header till min privata blogg, och detta blev alltså resultatet. Måste säga att jag faktiskt är riktigt nöjd. Skulle kunna sitta hela dagarna och göra bloggheaders om jag haft tid till det, eftersom att jag älskar att designa!

Blixtar och dunderSer detta svårt ut att göra? Att skapa blixtar i Photoshop är faktiskt betydligt enklare än det ser ut, så jag ska förklara hur man gör.

1. Skapa ett nytt bildlager genom att klicka Ctrl+J.

2. Gör en svart och vit övertoning genom att dra övertoningsverktyget i menyn till vänster, över hela bilden. Det svarta ska komma från vänster och tona ut till vitt mot höger.

3. Gå in på Filter- Återgivning- Differensmoln och välj det.

4. Klicka Ctrl+ I för att invertera bilden.

5. Gå in på Bild- Justera- Nivåer och välj värden ca. 170- 0,10- 255 i den ordningen i de tre översta rutorna. 

6. Du har nu skapat en blixt! Välj penselverktyget och ställ in det på radera-läget för att måla bort den del av bilden du inte vill ska vara täckt av blixtar. 

Klart! 

Hotfull kyla
RSS 2.0